Köpa en plotter?

Köper du en plotter? Med följande tips försöker vi göra valet att köpa en plotter lite tydligare för dig. Om du har några frågor kan du naturligtvis kontakta oss när som helst utan att det innebär några skyldigheter.

Köpa A1- eller A0-skrivare?

Valet av A1- eller A0-skrivare beror helt på dina behov. Vi vill ge dig följande information. Detta gör det lättare för dig att köpa en plotter.

- En A0/A1-plotter är samma sak som en A0/A1-skrivare. Ordet plotter används ofta i den tekniska världen. Detta har att göra med plotterns driftshistoria. I dag har de alla blivit skrivare. En A0/A1-plotter är nu samma sak som en A0/A1-skrivare.

- Med en A0-skrivare kan du också skriva ut A1. Du kan skapa ett A1-uttryck på en A0-pappersrulle och klippa bort överflödigt papper. Du kan också använda en A1-pappersrulle i en A0-skrivare så att du inte behöver klippa.

- På en A0-skrivare kan du också skriva ut A0-ramar med A0-plotterpapper i överformat. Det här pappret är något bredare än A0-formatet, så du kan skriva ut ett helt A0-format. Detta är inte möjligt på papper i A0-format eftersom skrivarna behöver en utskriftsmarginal på några millimeter. A0 överformat papper är 36 tums plotterpapper.

- Samma sak gäller för en A1-skrivare. A1 överformatspapper (24-tums plotterpapper) kan användas så att A1-ramar kan skrivas ut.

- Prisskillnaden mellan en A0-skrivare och en A1-skrivare verkar mycket stor. En A0-skrivare levereras dock som standard med ett stativ och en uppsamlingsbricka. Detta är vanligtvis ett alternativ med en A1-skrivare.

- Kostnaden för bläckpatroner är densamma för A1-skrivare och A0-skrivare.

- En A1-skrivare kallas ofta A1-plotter, 24-tums plotter eller 594 mm plotter.

- En A0-skrivare kallas ofta A0-plotter, 36-tums plotter eller 914 mm plotter.

- Plotters finns också i större storlekar. Som 42-tums plotter, 44-tums plotter och 60-tums plotter.

HP DesignJet T530 36 tum 5ZY62A

Plotter A0

En översikt över alla A0-plottrar

HP DesignJet T125 24 tum

Plotter A1

En översikt över alla A1 plottrar

Teknisk skrivare eller fotoprinter

Det finns både tekniska och grafiska plottrar. HP:s tekniska plottrar känns igen på typnumret, som börjar med ett T. De grafiska plottrarna börjar med ett Z. Alla storformatskrivare är inte lämpliga för fotografiska tillämpningar. Vi nämner alltid applikationen tillsammans med produkterna på vår webbplats. Om du fortfarande har frågor om detta är du välkommen att kontakta oss.

Köpa en plotter?

Garanti

Var uppmärksam på garantivillkoren. HP erbjuder en ettårig garanti på plats, nästa arbetsdag på nästan alla A0- och A1-skrivare. Det innebär att om det uppstår ett fel kommer en HP-tekniker till dig nästa arbetsdag för att reparera skrivaren.

För de flesta skrivare kan garantin förlängas till 3 år.

Fri frakt

För varje beställning > 100 euro

Snabb leverans

Snabb leverans. Inom 1-3 dagar

Service + Rådgivning

Vi ger dig gärna kompetent rådgivning.

100 % säker betalning

Det är bara att betala i förskott, via Paypal eller ditt bankkonto.