Köpa en plotter?

Ska du köpa en plotter? Med följande tips kommer vi att försöka göra ditt beslut att köpa en plotter lite enklare. Om du har några frågor kan du naturligtvis kontakta oss när som helst utan förpliktelser.

Köpa A1- eller A0-skrivare?

Valet av A1- eller A0-skrivare beror helt på dina behov. Vi vill ge dig följande information. Detta gör det lättare för dig att köpa en plotter.

- Idag är en A0 / A1-plotter densamma som en A0 / A1-skrivare. Ordet plotter används ofta i den tekniska världen. Detta har att göra med plotterns operativa historia. Idag har de alla blivit skrivare.

- Med en A0-skrivare kan du också skriva ut A1. Du kan skapa ett A1-uttryck på en A0-pappersrulle och klippa bort överflödigt papper. Du kan också använda en A1-pappersrulle i en A0-skrivare så att du inte behöver klippa.

- Du kan också skriva ut A0-ramar på en A0-skrivare med hjälp av överdimensionerat A0-plotterpapper. Detta papper är något bredare än A0-formatet så att du kan skriva ut ett helt A0-format. Detta är inte möjligt på A0-formatpapper, eftersom skrivarna kräver en utskriftsmarginal på några millimeter. A0-papper i överformat är 36-tums plotterpapper.

- Detsamma gäller för en A1-skrivare. A1 överformat papper (24 tums plotterpapper) kan användas så att A1-ramar kan skrivas ut.

- Prisskillnaden mellan en A0-skrivare och en A1-skrivare verkar mycket stor. En A0-skrivare levereras dock som standard med ett stativ och en uppsamlingsbricka. Detta är vanligtvis ett alternativ med en A1-skrivare.

- Kostnaden för bläckpatroner är densamma för A1-skrivare och A0-skrivare.

- En A1-skrivare kallas ofta för A1-plotter, 24-tumsplotter eller 594 mm-plotter.

- En A0-skrivare benämns ofta A0-plotter, 36-tumsplotter eller 914 mm-plotter.

- Plottrar finns också i större storlekar. Till exempel 42-tumsplottrar, 44-tumsplottrar och 60-tumsplottrar.

HP DesignJet T530 36 tum 5ZY62A

Plotter A0

En översikt över alla A0-plottrar

HP DesignJet T125 24 tum

Plotter A1

En översikt över alla A1 plottrar

Teknisk skrivare eller fotoprinter

Det finns både tekniska plottrar och grafiska plottrar. HP:s tekniska plottrar känns igen på sitt typnummer, som börjar med ett T. De grafiska skrivarna börjar med ett Z. Detta beror på att inte alla storformatsskrivare också är lämpliga för fotografiska tillämpningar. Vi anger alltid användningsområdet för produkterna på vår webbplats. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Köpa en plotter?

Garanti

Var mycket uppmärksam på garantivillkoren. HP ger en 1-årig Next Business Day Onsite-garanti på nästan alla A0- och A1-skrivare. Det innebär att om ett fel uppstår kommer en HP-tekniker till dig nästa arbetsdag för att reparera skrivaren.

För de flesta skrivare kan garantin förlängas till 3 år.

Fri frakt

För varje beställning > 100 euro

Snabb leverans

Snabb leverans inom 1-3 dagar

Service + Rådgivning

Vi ger dig gärna kompetent rådgivning.

100 % säker betalning

Betala enkelt i förskott, via PayPal eller på konto.