Affischskrivare

En affischskrivare är en storformatskrivare som specialiserar sig på att skriva ut tryck med stora färgområden och färgövergångar, t.ex. affischer. Affischskrivare kallas också för grafiska plottrar. Grafiska plottrar har fler bläckpatroner än tekniska plottrar och kan därför skriva ut i ett större antal färger. Affischskrivare används främst av reklambyråer och fotografer.

De olika typerna av affischskrivare och deras specifikationer

I vårt sortiment hittar du plottrar från HP. HP är marknadsledande och den största leverantören av plottrar. HP:s affischskrivare finns i två serier, Z6 och Z9+.

Den största skillnaden mellan Z6- och Z9+-affischskrivaren är antalet bläckpatroner. Z6 har 6 patroner. Z9+ har 9 bläckpatroner med möjlighet att lägga till en patron som ger pappret en glansig yta. Båda enheterna lämpar sig bland annat för att skriva ut affischer och foton. Z9+ ger ett ännu mer raffinerat resultat med sina extra patroner.

Både Z6 och Z9+ har alternativet Dual Roll. Dual Roll innebär att två pappersrullar kan sättas in i posterskrivaren. Detta gör att du kan skriva ut på två olika typer av papper utan att behöva byta rulle mellan utskrifterna. Z6 Dual Roll och Z9+ Dual Roll är 44-tums plottrar.

Köp eller visa affischprintern:

Och slutligen: Efterskrift. Den här programvaran är standard på båda posterskrivarna. Postscript är en tilläggsmodul som ser till att alla dina utskrifter kan skrivas ut av Adobe utan problem.

Köp affischskrivare

Affischskrivarserien finns också i olika storlekar. Z6 och Z9+ finns både som 24-tumsskrivare och 44-tumsskrivare.

En 24-tums affischskrivare har en utskriftsbredd på 610 mm. Med den här plottern kan du skriva ut på papper upp till överformat A1 och alla plotterpappersrullar som är mindre än denna storlek.

En 44-tums affischskrivare har en utskriftsbredd på 1117,6 mm. Den här plottern kan skriva ut på papper upp till 44 tum och plotterpappersrullar som är mindre än denna storlek.

Om du vill köpa en affischskrivare bör du tänka på att plottrar har en utskriftsmarginal på en halv centimeter på båda sidor. Detta är bra att veta om du till exempel vill skriva ut exakta A1-utskrifter. I det här fallet väljer du överformat A1-papper istället för A1-papper. Det här pappret är något större så att motivet inte försvinner i papperskanterna.

Köpa rätt papper för affischskrivaren

Om du vill köpa en affischskrivare är det bra att använda rätt papper. Om du skriver ut något i kombination med rätt papper får du utskrifter av bästa kvalitet. Affischskrivare används främst för att skriva ut affischer. Du kan skriva ut affischer på olika typer av papper. Vi kommer att gå igenom de vanligaste papperen för affischtryck tillsammans med dig.

Affischpapper för affischtryckare är det vanligaste papperet för affischtryck. Papperet är bestruket. Bestrukna papper gör att bläcket absorberas mindre. När bläcket absorberas mindre blir utskrifterna skarpare och av bättre kvalitet. Köp ditt posterpapper för posterskrivare på vår webbplats www.plotterpapperonline.se.

Precis som affischpapper är fotopapper för affischskrivare ett bestruket papper. Fotopapper är särskilt lämpligt om din affisch innehåller foton med mycket färg. Fotopapper finns med olika ytbehandlingar. Du kan till exempel välja en matt, satinerad eller glansig yta. Köp fotopapper för affischskrivare på vår webbplats www.plotterpapperonline.se.

Fri frakt

För varje beställning > 100 euro

Snabb leverans

Snabb leverans inom 1-3 dagar

Service + Rådgivning

Vi ger dig gärna kompetent rådgivning.

100 % säker betalning

Betala enkelt i förskott, via PayPal eller på konto.