Köp HP Designjet

Du villköpa en plotter HP Designjet, men du är osäker på vilken typ av plotter som är bäst lämpad för ditt utskriftsbehov? I den här artikeln går vi igenom några av skillnaderna och förklarar vilken typ av skrivare som är bäst för vilket utskriftsändamål så att du kanköpa en plotter HP Designjet.

Tillgängliga storlekar på HP Designjet plottrar

HP:s Designjet-plottrar börjar i A1-storlek, även känd som 24-tums plottrar. A1 HP Designjet kan skriva ut på högst överformat A1-papper. Det här pappret har en bredd på 610 mm (24 tum). Du kan också lägga in rullar som är mindre än den här storleken i A1-plottern, skrivaren känner automatiskt av den mindre rullen.

A0 HP Designjet är nästa tillgängliga storlek. Den här plottern kan skriva ut på överformat papper med en bredd på upp till 914 mm eller 36 tum, samt på rullar som är mindre än så.

Den största plotter som du kan beställa från oss är HP Designjet på 44 tum. Plottern kan också skriva ut på papper i sin egen storlek och på mindre rullar, t.ex. 36 tum (914 mm) breda, 24 tum (610 mm) breda och andra.

När du vill börja skriva ut med HP Designjets är det viktigt att veta att skrivarna har en utskriftsmarginal på cirka 0,5 centimeter. Om du till exempel beställer en A1-plotter och vill skriva ut exakt i A1-storlek rekommenderar vi att du använder det överstora A1-pappret. Det här pappret är något bredare än standard A1-papper, så att du inte förlorar din design på papprets kanter.

Beställ det matchande överdimensionerade pappret nedan om du vill göra korrekta A0- eller A1-utskrifter med din A0- eller A1-plotter:

Köp grafisk eller teknisk plotter HP Designjet

De olika storlekarna av plottrar kan delas in i två kategorier: tekniska och grafiska plottrar. De är utformade och programmerade på olika sätt och har därför alla sina egna fördelar och specialiteter.

En teknisk plotter från HP är tack vare sin teknik idealisk för att skriva ut t.ex. linjedragningar eller konstruktionsritningar. De tekniska plottrarna är lättare och därför lätta att transportera. De är prisvärda och mycket användarvänliga.

En grafisk plotter från HP är bäst för att skriva ut stora färgområden och färgövergångar. Den grafiska plottern har extra patroner, bläcket i plottern är UV-beständigt och du kan skriva ut på flera olika typer av medier med den här plottern.

HP Designjet-serien

HP erbjuder flera plotterserier. T-serien är den tekniska plotterserien och Z-serien är den grafiska plotterserien. De olika tekniska plotterserierna är T230, T250, T630, T650, T730, T830, T1600, T1700, T1730 och T2600. De två grafiska plotterserierna är Z6 och Z9+. Varje HP Designjet-plotterserie har sina egna fördelar och funktioner. Vilken HP-plotter från vilken serie som passar dig bäst beror på dina behov och ditt utskriftsändamål.

Om du vill skriva ut linjedragningar, konstruktionsritningar eller tekniska ritningar med plottern är en teknisk plotter från T-serien bäst lämpad för dig. Beroende på dina behov kan du välja en plotter från den lägre eller högre T-serien. Ju högre siffran efter T, desto högre utskriftsvolym har skrivaren. Dessutom har plottrar med ett högre nummer efter T ofta ytterligare funktioner och alternativ, till exempel ett rullskydd, en rullhylsa, en automatisk pappersmatare, ett fångstfack med stativ eller ett A3/A4-fack. De lägre T-serierna är till skillnad från de högre T-serierna ofta mer prisvärda och klarar av stillestånd bättre. Om du bara behöver producera 1 eller 2 utskrifter per dag bör du överväga att köpa en plotter i den lägre T-serien. Vår mest sålda plotter i T-serien är HP designjet T630 36 tum. HP designjet T630 36 tum finns tillgänglig på vår webbplats.

För utskrift av t.ex. foton, affischer, banderoller och annat reklammaterial är en grafisk plotter i Z-serien bäst lämpad. Z6 har 6 patroner och Z9+ har 9 patroner med möjlighet att lägga till en extra patron för ett glanslager över din design. Det finns även grafiska plottrar med dubbla rullar. Vår mest sålda plotter i Z-serien är HP designjet Z6 44 tum.

HP Designjet T630 36 tum A0-plotter

Vår mest sålda tekniska plotter

HP Designjet T630 36 tums A0-plotter

HP Designjet T630 36 tum A0-plotter

Vår mest sålda grafiska plotter

HP Designjet Z6 44 tum postscript

Vilken HP Designjet är bäst för vilket ändamål?

Innan de beställer en plotter vet företagen ofta redan vad de ska använda storformatskrivaren till. Vissa använder den för att skriva ut affischer, banderoller eller annat reklammaterial, andra för att skriva ut konst och/eller foton. Det finns olika utskriftsändamål och många olika HP Designjet-skrivare. En ofta ställd fråga är: Vilken plotter passar bäst för mitt utskriftsbehov? Vi ska besvara denna fråga kort och tydligt för dig.

Välja en HP Designjet-plotter baserat på önskade utskrifter

Innehåller de utskrifter du vill trycka många färger och gradienter? Till exempel foton, banderoller och affischer, då bör du välja en HP Designjet grafisk plotter. Dessa grafiska plottrar har fler bläckpatroner och kan därför skriva ut i ett större antal färger. Med den utmärkta tekniken i den grafiska plottern kan du skriva ut dina färgutskrifter med enastående detaljrikedom och kvalitet.

Kommer du att använda HP-plottern för att skriva ut konstruktionsritningar, tekniska ritningar, arkitektritningar eller andra enkla linjedragningar? Då är den tekniska plottern rätt för dig. Denna plotter med sin teknik är bäst lämpad för att skriva ut linjer.

Välj en plotter HP Designjet enligt önskad kvalitet och papperstyp.

Du kanske ännu inte vet exakt vilken typ av utskrifter du kommer att göra, men du vet vilket papper du vill skriva ut på. Till exempel på självhäftande papper för att skriva ut mönster i form av klistermärken. Eller på canvas för att få ett originellt utseende och textur. Eller på det billiga standardplotterpapperet Bond.

Högkvalitativa medier används oftare i grafiska pressar. Dessa maskiner ger högsta utskriftskvalitet. Och utskrifterna har en högre upplösning. Om du planerar att hänga upp dina utskrifter utomhus eller i solljus bör du också överväga att köpa en grafisk plotter eftersom den innehåller UV-beständigt bläck.

HP:s tekniska plotter använder ofta enklare papper. HP:s tekniska plotter är billigare, skriver ut snabbare och är mer än tillräcklig för personer som vill skriva ut tekniska ritningar och tekniska ritningar.

Fri frakt

För varje beställning > 100 euro

Snabb leverans

Snabb leverans inom 1-3 dagar

Service + Rådgivning

Vi ger dig gärna kompetent rådgivning.

100 % säker betalning

Betala enkelt i förskott, via PayPal eller på konto.