Plotter

plotter24.se är en leverantör av HP Designjet plotters. Vårt kompletta sortiment av plottrar, stativ och delar kan enkelt beställas online och levereras nästa dag.

Med följande artikel vill vi göra det lättare för dig att välja rätt plotter. Om du har frågor kan du naturligtvis kontakta oss via telefon eller e-post om du har några frågor om spåraren.

Val av plotter

Flera faktorer spelar en viktig roll när det gäller att välja rätt spårämne. Rätt val beror på antalet utskrifter, vilken programvara som används, tekniska eller grafiska tillämpningar, formatet och användarna.

HP DesignJet Z9+ PostScript 24 tums detalj

Gå till guiden för val av plotter

Här blir ditt val av plotter enklare.

Antal utskrifter / tomter

När du köper en plotter är det viktigt att antalet utskrifter fördelas korrekt. Om du har en hög utskriftsvolym per månad är det viktigt att välja en plotter med stora bläckpatroner. Stora patronerna är billigare per ml bläck än de små. Inköpspriset för en plotter med stora bläckpatroner är något dyrare än en plotter med små patroner, men det lönar sig för stora volymer.
Om månadsvolymen inte är särskilt stor, men ett stort antal utskrifter görs till exempel en eller två gånger i månaden, är det lämpligt att välja en snabb plotter med en staplare/staplare för att samla in diagrammen.

Programvara och operativsystem som används

Innan du köper en plotter är det viktigt att kontrollera att den programvara som används är kompatibel med den valda plottern. Var särskilt uppmärksam på olika operativsystem som Linux och Apple. Vissa program som Adobe Photoshop, Acrobat Reader, Autocad etc. har ofta andra krav. Om du använder ovanstående operativsystem eller programvara rekommenderar vi att du kontaktar oss för att köpa en plotter.

Teknisk eller grafisk plotter

Plotters av märkena HP, Canon och Epson finns i både tekniska och grafiska versioner.

HP Designjet T2600dr PostScript 36 tums MFP
Teknisk plotter

Tekniska plottrar utvecklades för att skriva ut konstruktionsritningar, kontorsbilder, planer osv. Kvaliteten på tekniska plottrar har dock förbättrats så mycket under de senaste åren att de allt oftare används för lättare grafiska arbeten, t.ex. reklamaffischer och presentationer.

Grafisk plotter

Grafiska plottrar, även kallade storformatsfotoprinter, är i allmänhet mindre lämpliga för utskrift av tekniska utskrifter på grund av bristen på kontrollspråk. Om du skriver ut affischer och foton i stort format är en grafisk plotter det bästa valet.

A1- eller A0-plotter

Tekniska plottrar finns i A1- och A0-format. Grafiska plottrar finns också i 54 eller 60 tum.
Med en A0-plotter kan du naturligtvis också producera A1-utskrifter. Ofta kan detta göras utan att byta pappersrulle eftersom drivrutinerna stöder utskrift i liggande format. A0-plottrar finns också med ett system med två rullar. Det är då möjligt att ladda en A0- och A1-rulle samtidigt.

Plotteranvändare

En punkt som ofta glöms bort är plotteranvändarna. Det är inte lika lätt att byta papper, bläck och skrivhuvuden, liksom den medföljande programvaran och menyernas användarvänlighet, med alla plottrar.
De senaste HP Designjet-plottrarna har utvecklats med en grafisk pekskärm där alla åtgärder visas med animationer. Du kan enkelt låta vilken användare som helst hantera dessa plottrar.

Fri frakt

För varje beställning > 100 euro

Snabb leverans

Snabb leverans. Inom 1-3 dagar

Service + Rådgivning

Vi ger dig gärna kompetent rådgivning.

100 % säker betalning

Det är bara att betala i förskott, via Paypal eller ditt bankkonto.