Plotter

plotter24.se är en leverantör av HP Designjet plotters. Vårt kompletta sortiment av plottrar, stativ och delar kan enkelt beställas online och levereras nästa dag.

Med följande artikel vill vi göra det lättare för dig att välja rätt plotter. Om du har några frågor om våra plottrar kan du naturligtvis kontakta oss via telefon eller e-post.

Val av plotter

Flera faktorer spelar en viktig roll när det gäller att välja rätt plotter. Det rätta valet beror på antalet utskrifter, den programvara som används, de tekniska eller grafiska tillämpningarna, formatet och användarna.

HP DesignJet Z9+ PostScript 24 tums detalj

Gå till guiden för val av plotter

Här blir ditt val av plotter enklare.

Antal utskrifter / tomter

När du ska köpa en plotter är det viktigt att du vet exakt hur många utskrifter du behöver. Om du har en hög månatlig utskriftsvolym är det viktigt att välja en plotter med stora bläckpatroner. De stora patronerna är billigare per ml bläck än små patroner. Inköpspriset för en plotter med stora bläckpatroner är något dyrare än för en plotter med små patroner, men det lönar sig vid stora mängder.
Om den månatliga volymen plötsligt inte längre är särskilt hög, men ett stort antal utskrifter produceras till exempel en eller två gånger i månaden, är det lämpligt att välja en snabb plotter med en staplare för att samla in plottarna.

Använd programvara och operativsystem

Innan du köper en plotter är det viktigt att kontrollera om den programvara som används är kompatibel med den valda plottern. Var särskilt uppmärksam på olika operativsystem som Linux och Apple. Vissa program som Adobe Photoshop, Acrobat Reader, Autocad etc. har ofta olika krav. Om du använder ovan nämnda operativsystem eller programvara rekommenderar vi att du kontaktar oss innan du köper en plotter.

Teknisk eller grafisk plotter

Plotters av märkena HP, Canon och Epson finns i både tekniska och grafiska versioner.

HP Designjet T2600dr PostScript 36 tums MFP
Teknisk plotter

Tekniska plottrar utvecklades för utskrift av konstruktionsritningar, kontorsbilder, planer etc. Under de senaste åren har dock kvaliteten på tekniska plottrar förbättrats så mycket att de allt oftare används för lättare grafiska arbeten som t.ex. reklamaffischer och presentationer.

Grafisk plotter

Grafiska plottrar, även kallade storformatsfotoprinter, är i allmänhet mindre lämpliga för utskrift av tekniska utskrifter på grund av bristen på kontrollspråk. Om du skriver ut affischer och foton i stort format är en grafisk plotter det bästa valet.

A1- eller A0-plotter

Tekniska plottrar finns i A1- och A0-format. Grafiska plottrar finns också i 54 eller 60 tum.
Naturligtvis kan du också skapa A1-utskrifter med en A0-plotter. Detta kan ofta göras utan att byta pappersrulle, eftersom drivrutinerna stöder liggande utskrift. A0-plottrar finns också tillgängliga med ett 2-rullsystem. Det är då möjligt att ladda en A0- och A1-rulle samtidigt.

Plotteranvändare

En punkt som ofta glöms bort är plotterns användare. Att byta papper, bläck och skrivhuvuden samt den medföljande programvaran och menyernas användarvänlighet är inte så lätt med alla plottrar.
De senaste HP Designjet-plottrarna har utvecklats med en grafisk pekskärm som visar alla åtgärder med animationer. Dessa plottrar kan enkelt hanteras av alla användare.

Fri frakt

För varje beställning > 100 euro

Snabb leverans

Snabb leverans inom 1-3 dagar

Service + Rådgivning

Vi ger dig gärna kompetent rådgivning.

100 % säker betalning

Betala enkelt i förskott, via PayPal eller på konto.